Zawsze kiedy mam okazję kupić wiejski biały ser, nie mogę się doczekać kiedy zrobię z niego pyszny twarożek. Zazwyczaj jest to wersja ze szczypiorkiem albo z rzodkiewką. Dzisiaj postanowiłam przygotować twarożek z miętą i skórką cytrynową. Świeży i aromatyczny smak z samego rana, to jest to! Zapraszam 🙂
SKŁADNIKI:
4 łyżki twarogu
2 łyżki jogurtu naturalnego
4 listki mięty
skórka otarta z ćwiartki cytryny
pieprz, sól
PRZYGOTOWANIE:
Cytrynę myjemy i przelewamy wrzątkiem. Miętę siekamy bardzo drobniutko. Łączymy ser z jogurtem, za pomocą widelca rozdrabniamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy skórkę z cytryny, miętę, sól i pieprz do smaku. Mieszamy wszystko porządnie. Smacznego! 🙂
U mnie taż zawsze jest ze szczypiorkiem i rzodkiewką, takiej wersji jeszcze nie jadłam 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zachęcam do wypróbowania 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba